Lathyrus pratensis L.
Кимёвий таркиби
Флавоноидлар: лютеолин, изокверцитрин, рутин, 4-0- betta-D- глюкопиранозид ва З’-О-betta-D-лютеолин глюкопиранозиди.
Ишлатиладиган қисми
Илдизлари, ер устки қисмиФойдаланиш учун кўрсатмалар
Гуллаган ўсимликнинг ер устки қисми чой шаклида гипертензия касаллигида ва тинчлантирувчи восита сифатида ишлатилади.
Рецептлар
Бир чой қошиқ ўтига 1 стакан қайноқ сув солинади ва дамлаб қўйилади. Кунига 3 марта овқатдан 30 дақиқа олдин ичилади.
Бошқа хусусиятлари
Маълумот киритилмаган
Манба
1. Степень Р. А., К узнецова Г.А. С одерж ание и состав эф ирного м асла древесной зелени сосны
2. Дикорастущие полезные растения ф лоры Монгольской Народной Республики. Л ., 1985. 236 с. 3. Дороф еев Л.Н. и др. Поиск антиоксидантов растительного происхож дения и перспективы их использования / 4. А.П. Дорофеев, Т.П. Хорт, И.Ф. Русина, Ю.В. Хмельницкий //Биологически активные вещества растений. Ялта, I 989. С. 42- 53. 5. М .Т.Икрамов, Ф.А. Мавашева, Э.Х. Батиров, В.М. Маликов. Ф лавоноиды Luthyrus pratensis // Х имия природ, соедин. 1990. N 2. С. 273-27
Эслатма
Маълумот киритилмаган
Тадқиқот давомида олинган маълумотлар
Маълумот киритилмаган