Allium oschaninii O.Fedtsch.

Allium oschaninii O.Fedtsch.

Умумий маълумот

ОиласиAmaryllidaceae
Илмий номи

Allium oschaninii O.Fedtsch.

Ўзбекча номи

Кўрсатилмаган

Русча номи Лук Ошанина

Кимёвий таркиби

Аскорбин кислота (19,2-32,6 мг%), каротин (14,9-27,1 мг%) каби витаминлар ва биологик фаол моддалар, шу жумладан флавоноидлар (258-325 мг%), гидроксикорн кислоталар (156-194 мг%) мавжуд. Қуруқ моддалари 10,3 дан 12,6% гача, шакар миқдори – 2,9 дан 4,2% гача.

Ишлатиладиган қисми

Бош пиёз ва ёш барглари

Фойдаланиш учун кўрсатмалар

Ошқозон касалликлари ва фурункулда фойдаланилади.

Рецептлар

Жароҳатни даволовчи восита сифатида бош пиёздан қайнатиб тайёрланган малҳам қўлланилади. Гастралгия, колит, энтероколит, сурункали ич қотишида ёғда қовурилган пиёз фойдаланилади.

Бошқа хусусиятлари

Озуқабоп, манзарали

Манба

1.Дадабаева О. Дикорастущие лекарственные растения флоры Таджикистана// Худжанд: «Рахим Джалил» – 1996, – 586 с. 2.https://www.researchgate.net/publication/326640424_COMPLEX_FEATURES_OF_Allium_oschaninii_O_Fedtsch_FOR_TESTING_FOR_DISTINCTNESS_UNIFORMITY_AND_STABILITY

Эслатма

Маълумот киритилмаган

Тадқиқот давомида олинган маълумотлар

Маълумот киритилмаган

error: Ma'lumotlar himoyalangan!