Allium karataviense Regel
Кимёвий таркиби
Меваларида азотли моддалар (2,5% гача), турли қандлар (10-11%) (глюкоза, фруктоза, сахароза, малтоза), инулин полисахарид, фитин, кверцетин флавоноид ва унинг глюкозидлари, ёғлар, турли ферментлар, кальций ва фосфор тузлари, фитонцидлар, лимон ва олма кислоталари, А витаминлари (3,75 мг%), Б1 (60 мг%), Б2 (50 мг%), ПП (0,20 мг%), С (10,5-33 мг%) ва эфир мойи мавжуд.
Ишлатиладиган қисми
Бош пиёз ва ёш барглариФойдаланиш учун кўрсатмалар
Мевасининг қайнатмаси ўпка касалликлари ва оғир нафас қисилишида фойда беради
Рецептлар
Сутда қайнатилган пиёз меваси гастралгия, энтероколит, колит касалликларида ҳамда карбункуллар ва фурункулларни даволашда пиёз пўстлоғи пахта ёғи билан аралаштириб тайёрланган массаси жароҳатга боғланади.
Бошқа хусусиятлари
Озуқабоп, манзарали
Манба
1.Дадабаева О. Дикорастущие лекарственные растения флоры Таджикистана// Худжанд: «Рахим Джалил» – 1996, – 586 с. 2. Сахобиддинов С.С. Дикорастущие лекарственные растения Средней Азии. Ташкент: Госиздат УзССР -1948, -216 с. 3.http://zhelva.narod.ru/photo2/all-kar.htm
Эслатма
Маълумот киритилмаган
Тадқиқот давомида олинган маълумотлар
Маълумот киритилмаган